Anvisningar

Det är lätt att handla i Röda Kors webbutik!

 

Beställning

När du har hittat de produkter du vill ha, lägger du produkterna i köpkorgen genom att klicka på den röda knappen ”Köp” intill produkten Antal och pris på valda produkter ser du i köpkorgen som du hittar uppe till höger i webbutiken. Genom att klicka på ”Visa köpkorgen” ser du innehållet i din köpkorg och kan vid behov ändra på din beställning. Om du vill byta ut en produkt i köpkorgen till en annan kan du avlägsna produkten ur korgen genom att klicka på krysset i spalten "Avlägsna” vid den produkten. Om du ändrar antalet vid någon produkt är det viktigt att du kommer ihåg att uppdatera antalet genom att klicka på knappen ”Uppdatera” under spalten Antal.

För att beställa de produkter du har i din köpkorg går du vidare från köpkorgsvyn genom att klicka på knappen ”Fortsätt beställningen”. Om du vill fortsätta shoppa klickar du på ”Fortsätt shoppa i webbutiken”. Tillbaka till korgen kommer du genom att klicka på ”Till kassan”. I följande vy ”Beställningsblankett” fyller du i Uppgifter om beställaren och anger adress. Här kan du också uppge en eventuell rabattkod och välja hur du betalar produkterna.

När du har gett de uppgifter som behövs för leverans går du vidare genom att klicka på ”Fortsätt beställningen”. Då kommer du till ”Bekräfta beställningen” och ser uppgifterna om din beställning. Om du i det här skedet vill återvända till köpkorgen kommer du dit genom att klicka på ”Visa köpkorgen” uppe till höger. Genom att klicka ”Godkänn beställningen" bekräftar du de uppgifter du har gjort och godkänner beställningen. I rutan ”Betalningsbekräftelse” ser du din beställning och ditt ordernummer. Du får också en orderbekräftelse med samma uppgifter per e-post. Orderbekräftelsen innehåller följande uppgifter: Ordernummer, beställningstidpunkt, innehållet i beställningen, produktnummer, beställarens uppgifter, produktpris och totalpris.

Textning av adresser

Röda Korsets textningstjänst för kondoleans- och gratulationsadresser inkluderar adress, textning och adressens leverans till priset 28 €. Adresserna skickas som brev inom 2-3 vardagar från beställningen. Brev delas ut till adressaterna i regel den fjärde vardagen efter postningsdagen.

GÖR SÅ HÄR:
1. Välj en adress, lägg i varukorgen och gå till kassan
2. Fyll i dina kontaktuppgifter i beställarinformation
3. Ange som leveransadress vart den bör skickas
4. Ange den önskade versen och kondoleanstexten under punkten mer information
5. Välj Paytrail eller faktura (endast för företag)
6. Välj "brev"-leveransalternativ.
7. Klicka på fortsätt beställningen nedan på sidans högra hörn
8. Fortsätt till betalningen
9. Du får en bekräftelse om beställningen till din e-post

Betalning

När du har alla produkter som du vill ha i köpkorgen klickar du på knappen ”Till kassan”. Du kan ändra uppgifterna i din beställning när du befinner dig i köpkorgen. Om du är en registrerad kund fyller webbutiken automatiskt i ”Beställarens uppgifter”. Om du vill kan du ange en avvikande leveransadress.

Registrering

Du kan shoppa i Röda Kors Butik utan att registrera dig och betala köpen i din webbank eller per kreditkort. Du kan också registrera dig som stamkund i webbutiken – det ger dig olika förmåner och dessutom är dina uppgifter förhandsifyllda på beställningsblanketten. Det tar bara ett par minuter att registrera sig och behandling av registrering tar 1-5 arbetsdagar borende på vilken kundtyp du är. Du får besked per e-post när din registrering har godkänts. Du får själv välja ID och lösenord.